Er is een grote kans dat je nog nooit hebt nagedacht over de verschillende soorten kabels en jacks (stekkertjes) die eraan zitten. Maar soms ontkom je er niet aan. De meest gebruikte kabel is de 3,5 mm jack. Deze kabel verbindt je mobiel met boxen of met je autoradio. Maar de 3,5 mm jack zorgt ook voor het overbrengen van geluid van je laptop naar boxen. De 3,5 mm jack kan dus in veel gevallen uitkomst bieden. Want soms heb je gewoon beter geluid nodig dan alleen dat van je laptop of je mobiel. De 3,5 mm jack is in veel varianten te verkrijgen. De meest gangbare is wel de kabel met aan allebei de kanten dezelfde jack.

Andere varianten van de 3,5 mm jack

De 3,5 mm jack is er echter ook in andere varianten. Kijk maar eens goed naar de oortjes die bij je mobiel horen. Aan de ene kant zitten de oortjes en aan de andere kant deze stekker. Ook voor het opladen van je laptop gebruik je deze kabel. Maar dan zit er een gewone stekker (voor in het stopcontact) aan de andere kant. Je kent deze kabel dus heus wel, je hebt er alleen (net als ik) nooit eerder over nagedacht.

De 3,5 mm jack is in diverse kleuren verkrijgbaar

Als je helemaal hip wilt zijn, dan zorg je natuurlijk dat alles goed bij elkaar past. Als je dan een roze mobiel hebt, dan wil je daar geen zwarte kabel aan hangen. Toch? Dus is de 3,5 mm jack ook in roze en in heel veel andere kleuren te koop. Dat lijkt niet zo belangrijk, het is immers maar een kabeltje, maar het oog wil ook wat. Zeker als je door je muziek toch wel gezien gaat worden.
3,5 mm jack

Waar let je op als je een 3,5 mm jack gaat aanschaffen?

Als eerste let je natuurlijk op de lengte van de kabel (als de kleur er niet toe doet). Deze mag best lang zijn, maar zoals met alle kabels is het verlies van kwaliteit onderweg wel een gevaar. Dan kijk je eens goed naar de plug(gen) zelf. Staat daar maar één ring omheen? Dan heb je te maken met een mono kabel. Voor de meest gangbare toepassingen heb je een stereo kabel nodig. Dan staan er twee ringen omheen. De kleur van de 3,5 mm jack zelf maakt in principe niets uit. Dat is gewoon bedacht door de diverse fabrikanten. Kom je er niet uit? De klantenservice staat voor je klaar.

Categorieën: News

Geef een reactie