Weliswaar ben ik groot fan van allerlei vormen audio. Dat betekent echter niet dat ik geen andere vormen van technologie kan waarderen. Zo gebruik ik zelf regelmatig mijn systeemcamera om allerlei mooie foto’s en filmpjes te maken. Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar de Olympus E-M10 Mark III. Het is een hele mond vol, die naam. Al moet ik wel zeggen dat de Olympus E-M10 Mark III de bijna overdreven lange naam helemaal goed maakt door middel van indrukwekkende specificaties. Geloof je me niet? Lees dan verder en ontdek zelf hoe bijzonder de Olympus E-M10 Mark III is als systeemcamera.

Veel verbeteringen in de Olympus E-M10 Mark III

Ik weet niet hoe bekend jij bent met het cameramerk Olympus. Het bedrijf Olympus is van origine Japans en werd in 1919 opgericht. Door de jaren heen heeft dit bedrijf ontzettend veel verschillende camera’s op de markt gebracht. Dat is duidelijk terug te zien in de Olympus E-M10 Mark III. Olympus leert namelijk elke keer weer van zijn vorige edities. Zo is de Olympus E-M10 Mark III een merkbaar verbeterde editie wanneer je deze naast zijn voorganger legt, de Mark II. Een voorbeeld: met de Olympus E-M10 Mark III is het mogelijk om in 4K resolutie te filmen en door middel van de ingebouwde beeldstabilisator weet je zeker dat je duidelijke en stabiele opnames krijgt.

Een systeemcamera die gewoon goed voelt

Het betere filmsysteem is niet de enige verbetering in de Olympus E-M10 Mark III als je deze vergelijkt met zijn voorgangers of zelfs met zijn concurrenten. Zo is deze systeemcamera van Olympus ook simpelweg te omschrijven als een camera die goed in je handen voelt. De camera is namelijk voorzien van een aantal functies die erg goed aanvoelen op een intuïtief niveau. Het duurt hierdoor ook niet lang voordat jij al gewend bent aan de Olympus E-M10 Mark III. De knoppen zijn eenvoudig en van metaal. Er is een duidelijk tekst en symbolen die de bediening enorm toegankelijk maken. En zo kan ik nog wel uren doorgaan.

Snel verbonden met smartphone of tablet

Tot slot moet ik toch echt nog één specificatie benoemen waardoor ik enorm blij ben met mijn Olympus E-M10 Mark III. Deze systeemcamera heeft ingebouwde WiFi. Hierdoor kun je direct al jouw prachtige foto’s delen met de rest van de wereld. Via de app van Olympus gebruik je namelijk jouw smartphone of tablet als een soort afstandsbediening. Dat maakt het enorm eenvoudig om die prachtige foto’s en opnames te delen via social media kanalen. De Olympus E-M10 Mark III heeft in mijn ogen alles wat je nodig hebt van een goede systeemcamera.

Categorieën: News

Geef een reactie